לדף
ראשי
חמץ - הסבר המושג
כאשר מערבבים מים בקמח, מקבלים בצק. אם משאירים את הבצק, הוא תופח, ונעשה גדול יותר. בדרך כלל גם מוסיפים שמרים, ואז הבצק תופח מהר יותר והוא גבוה עוד יותר. הבצק התופח הוא חמץ. חכמים נתנו סימנים נוספים לחימוץ הבצק: סדקים על הבצק, הלבנת פני הבצק, או בצק שהתחמם. כמו כן אם שהה הבצק בלא טיפול כשיעור הליכת מיל – 18 דקות, הוא חמץ. בפסח אין אוכלים בצק שהחמיץ. מערבבים את הקמח עם המים, ומיד שמים בתנור. כך מקבלים מצות". (ראה ערך "בדיקת חמץ"). יש לך מה להוסיף או להעיר? לחץ כאן |
|