לדף
ראשי
עירוב תבשילין - הסבר המושג
מאכל שמבשלים לשבת ביום חמישי, כאשר יום טוב חל ביום שישי מצד הדין אסור לבשל בחג בשביל יום אחר, גם לא בשביל שבת. אם חל חג ביום שישי, ורוצים לבשל בחג בשביל שבת, ניתן לעשות עירוב תבשילין. עירוב זה עניינו שמתחילים את הבישול לשבת כבר בערב הגח. בחג ממשיכים לבשל לצורך השבת. לתבשיל שמכינים לשבת בערב החג קוראים "ערוב תבשלין". "ערוב תבשילין" מערב את המאכלים שהוכנו לשבת בערב החג, עם המאכלים שהוכנו לשבת בחג עצמו. את התבשיל הזה אוכלים, כמובן, בשבת. הערות לערך: שם המעיר: ערוב הערה: הברכה של הערוב היא :" ברוך אתה ה' אלוקנו מלך העולם אשר קידישנו במצותיו וציוונו על מצוות ערוב " ומוסיפים :" בערוב זה יהיה מותר לנו לאפות ולבשל להטמין ולהדליק נר ולעשות את כל צרכנו מיום טוב לשבת לנו ולכל ישראל הדרים העיר הזאת" מקור ההערה: מהספר: יהדות הלכה למעשה יש לך מה להוסיף או להעיר? לחץ כאן |
|