quilting הנה שיטה שבה נתפרות שתי שכבות בדים זו לזו, כאשר ביניהן שכבת מילוי. העבודה המוגמרת נקראת
quilt.
העבודות שמקורן באירופה ובאמריקה, נתפרו בעבר בעיקר לצרכים יום יומיים, כגון שמיכות, כסויי מיטה, כריות ובגדים. כיום מבחינים בין דגמים מסורתיים (
traditional), המשמשים בדרך כלל לצרכים פרקטיים, לבין דגמים אמנותיים (
art quilts) העונים על צרכים אסתטיים ואמנותיים, ומוצגים בדרך כלל כמיתלי קיר (
wall hangings).
החלק העליון של העבודה (
top) מורכב בדרך כלל מחלקי בדים שונים, שחיבורם יוצר דוגמאות שונות (
piecing).
בשלב השני מניחים זה על גבי זה את שלושת השכבות (
layering), ומתפרים אותם תוך יצירת דוגמאות מגוונות המעניקות לעבודה תחושה של תלת-ממדיות, בשל שכבת המילוי שבתווך. שלב זה נקרא
quilting.
בשלב הסופי תופרים מסגרת לעבודה, המשלימה אותה (
binding).
בעבר נעשתה התפירה ביד, אולם עם המצאת מכונת התפירה במחצית המאה ה 19, נעשתה העבודה במכונה שכיחה ביותר.
הבדים המשמשים להכנת
quilts עשויים ברובם מכותנה נקיה בשל גמישותם ועמידותם. בעבודות אמנותיות נעשה שימוש גם בבדים מיוחדים, כגון משי, אורגנזה, סטן ועוד, וכן באפליקציה ובעבודות רקמה שונות.
בשנים האחרונות ניכרת נטיה בולטת מצד יוצרים לשבור את המסגרות המקובלות, ובעזרת טכנולוגיות מתקדמות להרחיב את הביטוי האמנותי אל מעבר למה שהיה מקובל בעבר.
אל ה
quilts נחשפתי לראשונה לפני כשש שנים. בתחילה עסקתי בעקר בלימוד טכניקות התפירה השונות, תוך שאני מתנסה ביצירת קומפוזיציות שונות של צבע ושל צורה. ככל שגדל מלאי הבדים שברשותי וככל שגדלה מיומנותי בתהליכי התפירה, יכולתי להרחיב את טווח התנסויותי. עד מהרה גליתי שלבי נוטה בעיקר לעבודות בנושאים הקשורים בטבע ובנופה של ארצנו. יצרתי עבודות המבוססות על צילומי נוף, אך למדתי להתנסות גם ביצירות מופשטות, כאשר בין לבין אני נהנית גם לקשט את חדרי נכדינו ואף לשתף אותם בתהליכי העבודה.