המתארח אצל אנשים השומרים על כשרות אך אינם שומרים שמיטה, צריך להיזהר מהדברים הבאים:
א. לא לאכול ירקות, קטניות ותבואה שיש עליהם חשש ספיחים. ראה
פרק טז.
ב. לא לאכול תבשילים שאינם גידולי קרקע כגון בשר ודגים, שנתבשלו עם ירקות שיש עליהם איסור ספיחים, כיון שנאסרו על ידי שבלעו מטעמם של הספיחים (ראה דרך אמונה פ"ד ציון הלכה אות כג, שמיטה כהלכתה פ"ב סעיף ט). כמו כן לא לאכול תבשילים שנתבשלו בכלים שבישלו בהם ספיחים תוך היממה האחרונה (ראה שו"ע יור"ד סי' צג סעי' א).
ג. לא יבשל ולא יבקש שיבשלו בשבילו בכלים שאינם בני יומם, דהיינו שעברה כבר לפחות יממה משעה שבישלו בהם ספיחים. אמנם מותר לאכול תבשילים שכבר התבשלו בכלים אלה (שם וסי' קכב סעי' א, ב).
ד. המחמיר באיסור שמור ונעבד (ראה פרק יט), לא יאכל פירות, אלא כשיודע שלא נעשתה בהם עבירה או שנקנו בחנות שמיטה.
ה. לאחר זמן הביעור של כל מין, יש להזהר שלא לאכול פירות וירקות וכו' שלא נתבערו בזמנם, כיון שפירות אלה אסורים באכילה. כמו כן אין לאכול תבשילים שהתבשלו עם פירות אלה או שנתבשלו בכלים שנתבשלו בהם פירות אלה כמבואר בסעיפים ב, ג, לגבי איסור ספיחים.
סעיף זה אמור גם לגבי אדם הנוהג קדושת שביעית בפירות נכרים המתארח אצל אדם שלא נוהג בהם קדושה, וראה בזה פרק לב סעיף ז אופני היתר (ראה גם ש"ך יור"ד סי' קיט ס"ק כ ובפר"ח שם וסי' סד ש"ך ס"ק יב, לגבי הכלים. וראה דרכי תשובה סי' צג ס"ק טז, שדה חמד מערכת הנו"ן כלל לב אות ח).